2011. szeptember 9., péntek

Borsika

Nyugodt napunk van (sajnos), így pofátlan módon munkaidőben írom ezeket a sorokat :)
Nos, létszámunk 5-re növekedett. Én, Csücsköm, két ékszerteknős (Fix I., és Fix II.) és kis(nagy) újoncunk: Borsika.

Borsika kb. 5 hónapos, gyönyörűszép keverék kislány kutya. Olyan a szőre mint egy plüssállatka, tekintete olvaszt, nagyon okos gyermek. A póráz még mindig kicsit szokatlan - vakarni kell időnként. A jutalomfalatka elutasítására nincs esély, incselkedésre mindig kapható a hölgy.

Sok-sok új élmény vár még rá, élete első ősze, tele (reméljük lesz hó is rendesen, és nem csak szutyok nyálka), sok játék, sok tanulás, sok-sok leendő kutya-haver. Sok illat, sok íz. És mivel fotózni így is-úgy is nagyon szeretek, Borsika sem maradhat ki a szórásból. Nem lesz rá lehetősége :)

Borsika, 2011.09.09.

Tegnap érkezett hozzánk késődélután-este. Azt hittük kicsit jobban meg lesz illetődve, de ahhoz képest hogy teljesen új környezetbe került, nem volt baj. Látszott hogy azért be van tojva kicsit, de este már játszottunk, puszizkodtunk egy sort. Ettünk ittunk, és még a szobatisztaságot is sikerült prezentálni reggelig, nagyon ügyesen viselte az első éjszakát. Volt kis hiszti valamikor hajnalban, de nem vészes. Érthető, és egy kis szeretgetés megoldás rá :)

Reggel korán ébredtünk, hirtelen egy Borsika termett az ágyban köztünk :) Összecuccoltunk neki mindenfélét: fekhelynek való szőnyeget - amiből mostanra kettő lett, mert a kisasszony eleinte nem tudta eldönteni hol aludjon -, tálkákat, és némi kaját, eljött velem munkába a kis drága, hogy ne legyen egyedül, ne féljen, ne tegyen kárt magában vagy a lakásban. Itt durmol a lábamnál már ki tudja mióta, hatalmas alvókája van. De az látszik hogy sokkal nyugisabb hogy itt lehet a közelemben. Munkába menet bizony végigsétáltuk az utat, szép nagy sétafika volt. Borsó nagyon elfáradt, annyit ivott mint egy ló. Kaja csak reggel volt, illetve éjszaka is bőven, egyelőre most még nemnagyon kajázott. Délutánra már farkaséhes lesz. Főleg a hazaút után. Szép hosszú séta megintcsak, sok útbaeső kutya, és minden ami jó :)

Más kutyáktól egyelőre megvan az egészséges mértékű félelemérzete, de látszik rajta hogy nem sok kell és feloldódik. Most még van sípolás ha egy rámenősebb eb nyomul, de lesz ez majd fordítva is :)

És pont jó hogy hétvége jön, kicsit többet lehetünk vele mindketten, meglehet a napi három aktív séta, ráadásul szép időt jósoltak az időjósok. Bár ezt fenntartással fogadom, azért jó lenne ha tényleg jó idő lenne.